Praktijk voor Kinderfysiotherapie Veghel

Wat kunnen wij voor u doen?

 

De kinderfysiotherapeut behandelt kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen in bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten. De kinderfysiotherapeut werkt samen met de kinderen en natuurlijk met ouders en eventueel leerkrachten, om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben zij meer kans op succes bij sporten.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de kinderfysiotherapie:  De Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK).

 

Voorkeurshouding van een zuigeling of een achterstand in de ontwikkeling kunnen problemen opleveren. Billenschuiven, tenen lopen of helemaal niet willen lopen, moeite met schrijven, fietsen, gymmen, aan-of uitkleden of de algehele motorische ontwikkeling, maar ook botbreuken of sportblessures kunnen allemaal een reden zijn om contact op te nemen met de kinderfysiotherapeut. Omdat het zoveel verschillende aandoeningen zijn waarvoor u bij de kinderfysiotherapeut terecht kan, is het altijd mogelijk even te bellen of mailen om uw vraag of probleem aan ons voor te leggen.

Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing voor het probleem van uw kind.

Graag tot ziens bij u thuis of in de praktijk.

 

De Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK) is een beroepsvereniging met bijna 1.000 leden en is in 1985 opgericht. Meer informatie vindt u op de website van de NVFK.