Praktijk voor Kinderfysiotherapie Veghel

Over ons

Karin Roumen

Ik woon samen met mijn man Ger en 3 jongens in Sint Oedenrode. Na enkele jaren in een verpleeghuis te hebben gewerkt, ben ik mijn diploma kinderfysiotherapie gaan halen. Na 4 jaar ervaringen te hebben opgedaan op veel verschillende plaatsen, startte ik in 2005 mijn eigen praktijk in Veghel. Wat een kinderfysiotherapeut precies is kunt u terug vinden op de site van de kinderfysiotherapie: www.nvfk.nl.

Visie: Ik wil de kinderen helpen van baby tot adolescent, maar er ligt ook een grote verantwoordelijkheid bij de ouders en het kind zelf. Graag wil ik dan ook met, uiteraard, het kind en de ouders overleggen wat de beste aanpak zal zijn. maar ook opa’s en oma’s, opvang en broertjes en zusjes kunnen een waardevolle bijdragen leveren in de ontwikkeling.

Voor mij houdt het echter niet op bij de therapie. Het is erg belangrijk dat het vervolgtraject ook bekeken en besproken wordt, bijvoorbeeld bij welke sport zou dit kind het gelukkigst zijn, met of zonder zijn beperkingen. Contact met de verschillende sportverenigingen is dan ook belangrijk om de juiste aandachtspunten te bespreken.

Daarnaast heb ik contact met consultatiebureaus, verloskundigen, huisartsen, specialisten, scholen en andere disciplines om de therapie en het vervolg goed op elkaar af te stemmen. Bij de schoolleeftijd is het erg belangrijk goed contact te hebben met de leerkrachten zodat zij de therapie op school positief kunnen ondersteunen. Dit kan via een verslag of persoonlijk bij de leerkracht op school.

Ik hoop dat u wat ziet in mijn visie. Graag zie ik u dan in mijn praktijk in Veghel, zodat we samen kunnen werken aan een motorisch gemakkelijkere toekomst, waardoor de eigenwaarde en zelfwaardering alleen maar zal toenemen.

Diana van Beek

Na mijn opleiding fysiotherapie wist al snel dat ik graag met kinderen wilde gaan werken. De keuze om de opleiding kinderfysiotherapie te gaan doen was dan ook snel gemaakt. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan zowel in het werken in de praktijk als op reguliere en speciaal onderwijs scholen en in het behandelen van jonge kinderen aan huis. Ik vind het heerlijk dat ik in mijn werk mag spelen met kinderen terwijl ik ze ondertussen wat nieuws leer.
Naast de master opleiding kinderfysiotherapie in Breda heb ik o.a. cursussen gedaan in schrijfmotoriek, medical taping bij kinderen en sensorische informatieverwerking (ook wel sensorische integratie genoemd).
Sinds mei 2019 ben ik naast Karin werkzaam bij Praktijk voor Kinderfysiotherapie Veghel. Op vrijdag werk ik zowel bij de mensen thuis als in de praktijk en op SBO de Wissel.

U kunt mij bereiken via mail:  dianavanbeek.kft@gmail.com

of mobiel      06-25175998